Szarlotka z gotowych jabłek prażonych
Szarlotka, zwana również jabłecznikiem, należy do ulubionych deserów Polaków i Francuzów. Sekret udanej szarlotki to kruche ciasto i aromatyczne, słodko-kwaśne jabłka prażone.
Szarlotka, zwana również jabłecznikiem, należy do ulubionych deserów Polaków i Francuzów. Sekret udanej szarlotki to kruche ciasto i aromatyczne, słodko-kwaśne jabłka prażone.
Sałatka z selerem konserwowym, wędzonym kurczakiem i soczystym ananasem to bardzo smaczne, błyskawiczne w przyrządzeniu danie o nieco egzotycznym, słodko-kwaśnym smaku i wyrazistym…
Sałatka z czarną fasolą, kukurydzą i serem pleśniowym przeniesie Ciebie i Twoich gości wprost do kolorowego, pachnącego przyprawami Meksyku. Jej podstawowym składnikiem jest fasola…
Makaron z sosem pomidorowym to jedno najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jego przyrządzenie jest proste i szybkie – w sam raz, gdy po powrocie z pracy brakuje Ci czasu na…
Crostata to wywodząca się z Włoch, klasyczna tarta z charakterystyczną, kruchą “kratką” na górze. Dzisiaj powiemy Ci, jak przyrządzić jej bałkańską wersję – z wyśmienitą konfiturą…
Hummus to aromatyczna i bardzo pożywna pasta z ciecierzycy, wywodząca się z kuchni arabskiej. Samodzielne przygotowanie tradycyjnego hummusu wcale nie jest trudne. Co więcej,…
Bigos to licząca setki lat, tradycyjna potrawa kuchni polskiej, litewskiej i białoruskiej, której bazę stanowi kapusta. Najczęściej danie wzbogaca się mięsiwem, aby było treściwe i…
Obrane warzywa zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, umyte i namoczone grzyby. Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. Cebulę i boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w talarki i…