Sałatka ze śledzia i buraka we francuskich gwiazdach
Składniki
- 4 płaty śledzia matias
- 2 ugotowane buraczki
- 4 ogórki wyborowe Rolnik
- 1 czerwona cebula
- 2 jajka na twardo
- 1 kwaskowate jabłko
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- 2 opakowania ciasta francuskiego
Przygotowanie
Śledzie pokroić w małą kostkę wraz z buraczkiem, jabłkiem i ogórkiem.
Cebulę i jajka posiekać. Z ciasta francuskiego wyciąć za pomocą foremki różne kształty.
1/3 ułożyć na papierze do pieczenia.
Z pozostałych wykroić środki mniejsza foremką. Złożyć po 3 sztuki.
Piec około 30-35 min w 180 st.
Przestudzone ciasto napełnić sałatką.
Autor: p. Marta Pedoo
SMACZNEGO!
Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›