Sałatka ze śledzia i buraka we francuskich gwiazdach

Sałatka ze śledzia i buraka we francuskich gwiazdach
  • Poziom trudności Łatwe
  • Czas przygotowania 45 minut

Składniki

  • 4 płaty śledzia matias
  • 2 ugotowane buraczki
  • 4 ogórki wyborowe Rolnik
  • 1 czerwona cebula
  • 2 jajka na twardo
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • 2 opakowania ciasta francuskiego

Przygotowanie

Śledzie pokroić w małą kostkę wraz z buraczkiem, jabłkiem i ogórkiem.

Cebulę i jajka posiekać. Z ciasta francuskiego wyciąć za pomocą foremki różne kształty.

1/3 ułożyć na papierze do pieczenia.

Z pozostałych wykroić środki mniejsza foremką. Złożyć po 3 sztuki.

Piec około 30-35 min w 180 st.

Przestudzone ciasto napełnić sałatką.

Autor: p. Marta Pedoo

SMACZNEGO!

Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›