Ryba po grecku
Składniki
- 500g filetów świeżej ryby
- 1/2kg marchewki
- 150g pietruszki
- 100g selera Rolnik
- 1 duża cebula
- 1 mały por (biała część)
- 3 szklanki wrzącej wody
- przyprawy: 1 łyżeczka soli, 3x ziele angielskie, 1 liść laurowy, po 1/2 łyżeczki: pieprzu, słodkiej papryki, bazylii, oregano
- 1 puszka obranych pomidorów Rolnik
- olej roślinny do smażenia
Przygotowanie
Rybę wcześniej podsmażyć w panierce i ułożyć na półmisku.
Wszystkie warzywa pokroić i podsmażyć na oleju do miękkości.
Pod koniec dodać puszkę pomidorów i przyprawić.
Warzywa ułożyć na rybce.
Autor: p. Jolanta Zdziech
SMACZNEGO!
Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›