Ryba po grecku

Ryba po grecku
  • Poziom trudności Łatwe
  • Czas przygotowania 45 minut

Składniki

  • 500g filetów świeżej ryby
  • 1/2kg marchewki
  • 150g pietruszki
  • 100g selera Rolnik
  • 1 duża cebula
  • 1 mały por (biała część)
  • 3 szklanki wrzącej wody
  • przyprawy: 1 łyżeczka soli, 3x ziele angielskie, 1 liść laurowy, po 1/2 łyżeczki: pieprzu, słodkiej papryki, bazylii, oregano
  • 1 puszka obranych pomidorów Rolnik
  • olej roślinny do smażenia

Przygotowanie

Rybę wcześniej podsmażyć w panierce i ułożyć na półmisku.

Wszystkie warzywa pokroić i podsmażyć na oleju do miękkości.

Pod koniec dodać puszkę pomidorów i przyprawić.

Warzywa ułożyć na rybce.

Autor: p. Jolanta Zdziech

SMACZNEGO!

Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›