Tamaryndowe krewetki z pastą warzywną, curry i sambalem

Tamaryndowe krewetki z pastą warzywną, curry i sambalem
  • Poziom trudności Łatwe
  • Czas przygotowania 30 minut

Składniki


Na 1 kropli oleju podsmażyć czosnek, chili, imbir i trawę cytrynową. Dodać paprykę, a następnie oczyszczone krewetki. Smażyć do zrumienia. Dodać sos i smażyć ok. 2 minut. Sos: Połączyć i wymieszać wodę, sos rybny, pastę warzywną Rolnik i pastę tamaryndową. Sos zagęszczamy skrobią kukurydzianą, którą dodajemy na końcu. Całość należy podawać z ugotowanym ryżowym makaronem i przybrać kolendrą. Dla chętnych do osobnej miseczki nakładamy sambal.

Autor: p. Mariusz Ziora

SMACZNEGO!

Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›