Spaghetti con piselli
Składniki
- słoik marchewki z gorszkiem marki Rolnik (500ml)
- słoik papryki ciętej marki Rolnik (370ml)
- 5 ogórków z chili + papryczka chili marki Rolnik
- 2 średnie cebule
- koncentrat pomidorowy marki Rolnik (200ml)
- 4 łyżki oliwy
- makaron typu spaghetti
- sól i pieprz do smaku
- szczypta papryki słodkiej i ostrej
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie, aż do jej zeszklenia. Dodać odcedzony groszek z marchewką, odcedzone papryki cięte, ogórki pokrojone w kostkę oraz pokrojoną papryczkę chili. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko gotować przez około 12 minut. Na końcu dodać przyprawy do smaku. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przygotowany sos podać z makaronem,a dla dekoracji i wzbogacenia smaku całość można posypać startym żółtym serem.
Autor: p. Anna Kaczmarek
SMACZNEGO!
Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›