Sałatka z roszponką, pasztetem pieczonym i żurawiną
Składniki
- 2 garści roszponki
- 100g pasztetu pieczonego
- żurawina cała Rolnik
- garść bakalii: orzechy włoskie, płatki migdałów, owoce goji
- garść pomidorków koktajlowych
- pierożki ravioli
- kiełki jarmużu
- sos musztardowo-miodowy: 1 łyżeczka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy.
Przygotowanie
Umytą roszponkę i pomidorki ułożyć na talerzu. Z pasztetu wykroić foremką do ciastek np. gwiazdki. Ułożyć na sałatce, posypać bakaliami. Ok. 15 minut przed podaniem polać sałatkę sosem musztardowo-miodowym oraz udekorować żurawiną.
Autor: p. Justyna Lewandowska
SMACZNEGO!
Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›