Sałatka z roszponką, pasztetem pieczonym i żurawiną

Sałatka z roszponką, pasztetem pieczonym i żurawiną
  • Poziom trudności Łatwe
  • Czas przygotowania 15 minut

Składniki

  • 2 garści roszponki
  • 100g pasztetu pieczonego
  • żurawina cała Rolnik
  • garść bakalii: orzechy włoskie, płatki migdałów, owoce goji
  • garść pomidorków koktajlowych
  • pierożki ravioli
  • kiełki jarmużu
  • sos musztardowo-miodowy: 1 łyżeczka oliwy, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy.

Przygotowanie

Umytą roszponkę i pomidorki ułożyć na talerzu. Z pasztetu wykroić foremką do ciastek np. gwiazdki. Ułożyć na sałatce, posypać bakaliami. Ok. 15 minut przed podaniem polać sałatkę sosem musztardowo-miodowym oraz udekorować żurawiną.

Autor: p. Justyna Lewandowska

SMACZNEGO!

Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›