Sałatka z ciecierzycą
Składniki
- puszka cieciorki konserwowej Rolnik
- 4 ogórki konserwowe marki Rolnik
- 1 cebula czerwona
- 2 jabłka
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 100g sera żółtego
- pół pęczka natki pietruszki
- 100ml majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Przygotowanie
Cieciorkę odsączyć.
Jabłka, cebulę , jajka i ser pokroić w drobną kostkę. wymieszać z ciecierzycą i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do salaterki.
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i ozdobić nim wierzch sałatki.
Przed podaniem sałatkę należy schłodzić 1,5 godz. W lodówce.
Autor: p. Marzena Smoter
SMACZNEGO!
Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›