Pasztet orkiszowy
Składniki
- puszka orkiszu konserwowego Rolnik
- 2 bakłażany
- 150g boczku wędzonego
- 2 cebule
- szklanka płatków owsianych
- 2 jajka
- tymianek
- oregano
- sól, pieprz
Przygotowanie
Bakłażany pokroić w większa kostkę, posolić i odstawić na pół godziny.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć. Dodać odsączonego bakłażana i dusić ok. 15 min.
W misce wymieszać ziarno orkiszu z jajkami, płatkami, przyprawami i podsmażonym bakłażanem z cebulką. Całość zmielić. Masę przełożyć do foremki. Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni. Pasztet można wyjąć z foremki dopiero po wystygnięciu.
Autor: p. Katarzyna Kwella
SMACZNEGO!
Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›