Sałatka śledziowa na pasztecie

Sałatka śledziowa na pasztecie
  • Poziom trudności Łatwe
  • Czas przygotowania 15 minut

Składniki

  • 1 łyżka selera Rolnik
  • 6 plasterków pasztetu
  • 8 marynowanych śledzi
  • 1 cytryna
  • 1 średnia cebula czerwona
  • garść suszonych śliwek
  • 80g pestek słonecznika
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Śledzie, śliwki oraz cebule pokroić w drobną kostkę. Pestki słonecznika prażyć na patelni. Cytrynę filetować i pokroić jej miąższ w drobną kostkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki, seler oraz uprażony słonecznik do śledzi.

Przyprawić pieprzem. Wymieszać wszystkie składniki.

Przykryć i odstawić do lodówki na 2 godziny.

Po tym czasie na każdy kawałek pasztetu ułożyć sałatkę śledziową.

Autor: p. Aneta Gwiner

SMACZNEGO!

Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›