Sałatka śledziowa na pasztecie
Składniki
- 1 łyżka selera Rolnik
- 6 plasterków pasztetu
- 8 marynowanych śledzi
- 1 cytryna
- 1 średnia cebula czerwona
- garść suszonych śliwek
- 80g pestek słonecznika
- pieprz czarny świeżo mielony
- natka pietruszki
Przygotowanie
Śledzie, śliwki oraz cebule pokroić w drobną kostkę. Pestki słonecznika prażyć na patelni. Cytrynę filetować i pokroić jej miąższ w drobną kostkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki, seler oraz uprażony słonecznik do śledzi.
Przyprawić pieprzem. Wymieszać wszystkie składniki.
Przykryć i odstawić do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie na każdy kawałek pasztetu ułożyć sałatkę śledziową.
Autor: p. Aneta Gwiner
SMACZNEGO!
Dajcie znać, jak Wam smakowało na naszym Facebooku ›